Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina
modra kapusta z jabkami suszona liwka i rodzynkami 2 web3
modra kapusta z jabkami suszona liwka i rodzynkami 4 web3

Modra kapusta z jabłkami, suszoną śliwką i rodzynkami


Składniki:

-       1 mała czerwona kapusta

-       2 jabłka ( kwaśne )

-       50 g śliwki suszonej

-       50 g rodzynki

-       100 ml czerwonego wina

-       150 g masła

-       goździk, cynamon, pieprz, miód

Przepis:

Kapustę szatkujemy, solimy i ugniatamy aż zmięknie. Przekładamy ją do garnka z rozpuszczonym wcześniej masłem. Dodajemy obrane i pokrojone jabłka. Gotujemy, aż kapusta zmięknie, następnie dodajemy rodzynki, pokrojoną śliwkę, wlewamy wino i przyprawy.


Wróć