Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina
175 StefanOlszak kopia web3

Puree z fasoli.


Składniki:

-       200 ml fasoli piękny Jaś

-       2 cebule

-       oliwa z oliwek

-       4 ząbki czosnku

-       sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

-       sok z cytryny do smaku

 

Przepis:

Fasolę moczymy 1 dzień wcześniej, następnie gotujemy w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, aż zmięknie. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, aż będzie miała złoty kolor. Fasolę oraz cebulę blendujemy na jednolitą masę, dodajemy czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko rozrzedzamy oliwą z oliwek. Pasta powinna mieć konsystencję puree.


Wróć