Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina
188 StefanOlszak kopia web3

Smażony fioletowy ziemniak z jarmużem i pomarańczą lub mandarynką.


Składniki:

-       0,5 kg ziemniaków fioletowych

-       200 g jarmużu

-       2 papryczki chili

-       2 liście laurowe

-       1 pomarańcza lub 2 mandarynki

-       1 łyżka miodu

-       sól, pieprz

Przepis:

Ziemniaki gotujemy ze skórką w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki chłodzimy obieramy skórkę i kroimy na cztery. Tak przygotowane ziemniaki smażymy na oliwie dodajemy jarmuż, papryczki w całości, liść laurowy, pomarańczę w cząstkach, sól i pieprz.


Wróć