Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina
<
1chrzan1
chran2
zkarkowka w chrzanie upieczona web3

Karkówka wieprzowa

z tartym chrzanem i szypiorkiem z dodatkiem polskiego cydru

Karkówka wieprzowa z dodatkiem chrzanu tartego oraz suszonych chrzanowych płatków, z dodatkiem suszonego szczypiorku co znacznie podkreśla walory wizualne produktu. Wyrazisty smak podkreślony został dodatkiem cydru polskiego z jabłek, który świetnie komponuje się z chrzanem zabierając jego moc, jednocześnie dodając subtelnego smaku i przyjemnej kwasowości.



Przygotowanie:

     

  • Wysuń tackę z kartonowego opakowania. Nie zdejmując folii, włóż ją do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  •  

  • Piecz przy użyciu obu grzałek góra-dół z termoobiegiem przez 80 minut w temperaturze 200°C.
  •  

  • Wyjmij pieczeń z piekarnika. Po 4 min. ostrożnie zdejmij folię oraz sznurek z pieczeni. Smacznego!

Przygotuj dodatki


Wróć